Klaartje Van Heuverswyn: het meisje dat de voetballadder is opgeklommen, trede per trede.

Klaartje Van Heuverswyn (14) begint aan haar achtste seizoen als voetbalster en kan nu al terugblikken op een heel mooi parcours. Ze was zeven toen ze wist wat ze met haar energie en vrije tijd wilde gaan doen, daarom besloot ze om zich aan te sluiten bij voetbalvereniging Jong Vijve.


Bij de U8 zette Klaartje, onder toezicht van voormalig jeugdtrainer Arne Bruyneel, haar eerste stapjes op die grote groene speelweide. Al op jonge leeftijd was duidelijk dat ze over de juiste mentaliteit en voetbaltechnische kwaliteiten beschikte om zich te ontpoppen tot een topspeelster, en zo het geschiedde. Na vijf seizoenen was de tijd dan ook aangebroken om het zwart-wit definitief om te ruilen voor het rood-groen van SV Zulte Waregem. Wanneer Klaartje zich aansluit bij de vrouwenploeg van Zulte Waregem zijn we 2017, dit was ook hét jaar waarin het vrouwenvoetbal helemaal floreert. Dit was te danken aan de historische eerste deelname van de Red Flames op het EK in Nederland.


Uiteindelijk heeft Klaartje twee seizoenen met succes de kleuren van Zulte Waregem verdedigd. Tijdens deze periode werd ze vooral uitgespeeld op de nummer tien positie als aanvallende middenvelder en dit is niet verwonderlijk. Volgens haar toenmalige trainer beschikt ze namelijk over alle eigenschappen om deze rol perfect in te vullen zijnde: techniek, creativiteit, communicatie en het talent om gevaarlijk te zijn voor doel. Daarnaast heeft ze ook nog de kwaliteit om altijd de juiste keuze te maken en de vrijstaande vrouw aan te spelen. Het zijn dan ook deze eigenschappen die ervoor zorgen dat ze op haar veertiende de kans krijgt om zich nogmaals te verbeteren.


Na de interesse van vijftienvoudig landskampioen Club Brugge beslist Klaartje om op haar veertiende de overstap te maken naar de hoofdstad van West-Vlaanderen. "Ik hoop hier zoveel mogelijk bij te leren en nog meer stappen te zetten door wekelijks tegen sterkere tegenstanders te spelen. Ik heb er alvast heel veel zin in." Aldus Klaartje. Ook in Jong Vijve zijn ze trots op de weg die ze nu al heeft afgelegd. Het slotwoord is dan ook voor hen: "Het is geweldig om te zien welke weg Klaartje aan het afleggen is. Wij zijn dan ook enorm trots dat ze haar eerste stappen bij ons heeft gezet en wensen haar verder het allerbeste toe!"