Davy Robyn: van invaller tot onmisbare jeugdtrainer.

Davy Robyn begint aan zijn vierde seizoen als coach bij Jong Vijve. Na drie fantastische jaren zag hij zijn vertrouwde spelersgroep groeien en enorme stappen zetten zowel op als naast het veld het was dan ook niet makkelijk om hen los te laten. Toch drong een nieuwe uitdaging zich op. "Ik begon als trainer bij Jong Vijve om het trainerstekort op te vangen bij de ploeg van mijn jongste zoon. Nu, een aantal jaar later, ben ik helemaal klaar voor een nieuwe uitdaging bij de U11 en daarnaast in te staan voor de begeleiding van onze nieuwste talenten bij de U6." Volgens het bestuur is Davy niet meer weg te denken uit de Vijfse stafleden. "Davy is van goudwaarde voor ons. Wij kunnen altijd op hem rekenen, zowel op als naast het veld. Ook als coach heeft hij enorme stappen gezet, dat zullen alle spelers die reeds met hem hebben samengewerkt zeker bevestigen!"


Het is zeker geen evidentie om onze allerkleinsten op te leiden, ze zetten immers hun eerste stapjes op dat grote groene grasveld; toch slaagt Davy hier met verve in.

"Het is elk jaar fantastisch om de evolutie te zien bij onze kleinste talentjes! Het is fenomenaal om te zien welke stappen de kids op relatief korte tijd maken."


Maar wanneer is een seizoen nu geslaagd? Een seizoen zonder nederlaag? Een indrukwekkende zegereeks? Een gouden stier in de rangen? Tornooiwinst? Volgens Davy is het seizoen geslaagd als de groep als collectief een grote stap vooruit heeft gezet. "Ik streef er elk jaar naar dat de spelers een zo goed mogelijke kliek vormen, pas dan kan er samen worden gewerkt aan de toekomst. Hier moeten vriendschappen gesmeed worden die een leven lang duren en daarnaast moet ook op voetbaltechnisch vlak een grote stap vooruit worden gezet. Het resultaat is steeds ondergeschikt aan de evolutie van de spelers maar om stappen te zetten moet er soms ook een succesbeleving zijn, daar gaan we als groep komend seizoen aan werken."


Tot slot vroegen we Davy nog wat van hem nu zo'n goede jeugdtrainer maakt. Na enig aandringen gaf de bescheiden Vijvenaar ons het volgende prijs: "Ik probeer altijd het positieve uit de kinderen te halen door op een faire doch strenge manier alles in goede banen te leiden. Kinderen hebben op elke leeftijd structuur nodig. Ik doe dit zeker niet alleen, samen met de andere vrijwilligers probeer ik mij zoveel mogelijk in te zetten voor onze fantastische club en mijn steentje bij te dragen in de succesbelevingen van de kinderen."