Rik Bettens neemt na dit seizoen afscheid van Jong Vijve.

Na drie seizoenen neemt onze trainer van het eerste elftal, Rik Bettens, afscheid van Jong Vijve. Op het einde van dit seizoen maakt Rik de overstap naar Jong Zulte waar hij, als T2, samen met zijn zoon Brecht het eerste elftal zal gaan leiden. Het bestuur van Jong Vijve wenst Rik te bedanken voor alle inspanningen gedurende de drie mooie jaren waarin hij binnen onze club actief was. De ervaring van Rik heeft ons zeer veel bijgebracht en heeft de werking van de club veel verbeterd. Hieronder blikken wij nog even terug op zijn periode in Vijfse loondienst.


Rik nam In het seizoen 2018-2019 de fakkel over van Nico Rogge, die zijn carrière in Vijve afsloot met een knappe 4e plaats in het klassement. Het eerste seizoen was meteen een voltreffer. Zwart-Wit eindigde op een knappe zesde plek en miste op een haar na de eindronde. Vooral de overwinningen, zowel thuis als uit, tegen de buren uit Desselgem zullen nog lang in ieders geheugen gegrift staan.

Het daaropvolgende seizoen werden de ambities van de club nog iets scherper gesteld, de eindronde was een must. Jammer genoeg kon het seizoen 2019-2020, omwille van COVID-19, niet volledig worden afgemaakt. Desalniettemin behaalde Rik met zijn elftal toch enkele mooie overwinningen, waaronder de knappe 3-0 thuiszege tegen Kuurne. Jong Vijve eindigde dit seizoen in de buik van het klassement.


Dit seizoen verliep de start wat stroever, omwille van de vele blessures kwam de Vijfse locomotief wat trager onder stoom. Toch behaalden onze jongens op hun vierde wedstrijd een zeer knap gelijkspel op het veld van de leider, Pittem.


Wij wensen Rik alle succes toe in zin verdere loopbaan, zowel op als naast het voetbalveld!


Jong Vijve gaat nu opzoek naar een nieuwe coach.