𝑻𝒆𝒓𝒖𝒈𝒃𝒍𝒊𝒌 𝒔𝒆𝒊𝒛𝒐𝒆𝒏 2019-2020

Sta ons toe om even terug te keren...


Terugkeren naar een tijd waarin het nieuws niet dagelijks gedomineerd werd door die slechterik, die boosdoener. Die ene lompe, houterige verdediger met het rugnummer negentien, C. Orona, die keer op keer de botte bijl bovenhaalt wanneer de spits als een sneltrein op de doelman afstormt en de schoonheid van een prachtig doelpunt in de kiem smoort. Terugkeren naar een tijd waarin onze poorten nog wagenwijd openstonden, de trainer zijn pionnen een laatste instructie meegaf tijdens de voorbespreking en de smaak van een net geopende Jupiler vriend en vijand opnieuw herenigde na een intense wedstrijd.


We zijn augustus 2019. Na een, veel te lange, komkommerperiode was het opnieuw reikhalzend uitkijken naar de start van het competitievoetbal in hemels warme temperaturen. Onze materiaalman deed nog een laatste controle van zijn perfect verzorgde en pas gemaaide grasmatten alvorens zijn fiat te geven aan onze veertien elftallen, die in de wandelgangen als een kudde ongeleide projectielen stonden te trappelen, om opnieuw het veld te betreden.


Het seizoen van ons eerste elftal was er één met hoogtes en laagtes, de vele onvoorziene en zware blessures gooiden al van bij de start van het seizoen roet in het eten. Onze jongens moesten zich tevreden stellen met een twaalfde stek. Toch slaagden ze erin om de netten 44 keer te laten trillen in 25 wedstrijden en troffen ze in 20 wedstrijden minstens éénmaal raak.


Het waren de protagonisten van de U17, geregisseerd door Thibault, die dit seizoen alle zalen lieten vollopen. Met 17 overwinningen in 21 wedstrijden en maar liefst 81 gemaakte doelpunten slaagden zij erin om, tot tweemaal toe, nieuw zilverwerk in onze prijzenkast neer te poten. Het is een titel van het collectief. Een herinnering die voor altijd in het geheugen zal gegrift staan van deze getalenteerde groep.

Ook onze A-beloften kunnen terugblikken op een glansrijk seizoen. Met een tweede plek en een zilveren plaquette moesten ze dit seizoen enkel in Sparta Heestert hun meerdere erkennen. Vooral de monsteroverwinningen tegen Ingooigem en Anzegem zullen op ieders netvlies gebrand blijven. Onze eeuwige beloften C kenden opnieuw een zorgeloos seizoen in de middenmoot met enkele klinkende overwinningen. De stuntzege op vrijdagavond tegen Hulste

(0-1), dat uiteindelijk tweede werd, zindert nog steeds na. Het hoogtepunt viel weliswaar te beleven midden november, toen wonnen onze jongens met 3-1 thuis tegen de buren uit Desselgem. De kantine was die zondag opmerkelijk langer open, ook werd genoteerd dat het alcoholgebruik bij merendeel van de aanwezigen hoger was dan gebruikelijk.


Anzegem was dit seizoen de speelbal van onze U15. In campus “de 3 Kaven” genoten de meegereisde fans van een namiddagje éénrichtingsvoetbal dat eindigde in een 1-7 overwinning voor de Vijvenaars. Ook in de terugwedstrijd domineerde Zwart-Wit de volledige pot, het werd 6-2. Traditiegetrouw raasde de U13 opnieuw als een wervelwind door de competitie. Met onder meer een reeks van zeven opeenvolgende overwinningen waarin de netten 51 keer trilden stond de Vijfse heerschappij volledig buiten kijf. Hun jongere collega’s van de U12 kenden vele mooie herinneringen dit seizoen. Zo wonnen ze onder meer vier van hun eerste vijf wedstrijden. Hierin scoorden ze 18 keer en slikten ze slechts 4 tegendoelpunten. Onze U11 hielden er dan weer enkele doelpuntenrijke gelijke spelen op na, voor hen was het vermaken van de neutrale toeschouwer dan ook zeer belangrijk. Zo speelden ze onder meer 3-3, 4-4, en 5-5 gelijk tegen respectievelijk Heule, KSV Kortrijk en Dottignies. De 6-6 en 7-7 stonden wellicht in april nog op het programma. Deze groep maakte een ongeziene progressie doorheen het seizoen en mag trots zijn op de geleverde prestaties. Het hoogtepunt van het seizoen voor onze U10 viel zonder twijfel te noteren op 15 februari. Na vele wedstrijden vol strijd, passie en inzet konden de jongens hun eerste overwinning van het seizoen boeken tegen K.R.C. Waregem. Dik verdiend!


Ook de Vijfse jeugdvrienden van de U6, U7, U8 en U9 hebben dit seizoen meer dan ooit hun liefde voor het voetbal (her)ontdekt. Voor een deel van onze jonge helden was er spelenderwijs en onder leiding van een uitstekende groep jeugdtrainers een eerste kennismaking met het spelletje. Voor hen is het rondhuppelen met de bal aan de voet in een net iets te grote wedstrijdtenue, het dribbelen van een tegenstander die toevallig even niet aan het opletten was en het net iets te enthousiast een doelpunt vieren dat zelf voor de statistieken niet het minste belang had, niet meer weg te denken in hun zorgeloos leventje. Voor hen was het tornooi van Schepen van Sport op een koude, grijze en uitgeregende 11e november dan ook een fantastische herinnering.


Zoals gebruikelijk willen wij ook nog een woordje van dankbaarheid uitspreken naar alle spelers, ouders, trainers, afgevaardigden, medewerkers, sponsors en sympathisanten van onze prachtige vereniging voor het afgelopen seizoen. Desondanks dit seizoen er niet in slaagde om onze verwachtingen in te lossen willen we toch de positieve zaken en de mooie herinneringen onthouden. Nu is het tijd om vooruit te kijken, naar die komende coronaloze voetbaldag. We zullen moeten doorbijten. Maar straks, als alles over is en we meer mogen voetballen, zullen we genieten. Genieten van het moment dat we onze voetbalschoenen, die ondertussen wellicht bedenkt zijn onder een dikke, versteende aardelaag opnieuw kunnen aantrekken.


𝗔𝗹𝘀 𝗲𝗲𝗻 𝗴𝗿𝗼𝗲𝗽, 𝗺𝗲𝘁 𝘇’𝗻 𝗮𝗹𝗹𝗲𝗻 𝗼𝗻𝘇𝗲 𝘃𝗼𝗲𝘁𝗯𝗮𝗹𝘃𝗲𝗹𝗱𝗲𝗻 𝘁𝗲𝗴𝗲𝗺𝗼𝗲𝘁.