Léon Van Renterghem: de jongen die droomt van oplopen in Jan Breydel en scoren in Borrusia Dortmund.

Léon Van Renterghem begint aan een nieuw seizoen bij Jong Vijve. Na het doorlopen van de U6 en de U7 maakt hij zich nu op voor zijn derde voetbaljaar bij Zwart-Wit. Volgens Léon was het eerste jaar wat wennen, een proces van vallen en opstaan. Vorig seizoen heeft hij, samen met zijn ploegmaats, grote stappen gezet en echt de liefde voor het spelletje ontdekt. Na twee jaar heeft hij dan ook al een aantal mooie herinneringen opgebouwd die in zijn geheugen gegrift staan maar voorlopig kan niets tippen aan die tweede plaats en het bijhorende eremetaal op het tornooi in Wortegem. "Na twee overwinningen en een gelijkspel in de poules mochten we in de finale aantreden tegen Helkijn. Onze supporters waren, net zoals tijdens alle matchen die we het afgelopen seizoen speelden, opnieuw massaal op post om ons naar de overwinning te schreeuwen. Jammer genoeg was Helkijn net dat tikkeltje beter, toch was het een fantastische ervaring die ons nog lang zal bijblijven."


Net zoals veel andere spelertjes kijkt ook Léon reikhalzend uit naar het nieuwe voetbalseizoen. De 7-jarige Vijvenaar laat dan ook niets aan het toeval over, volgens zijn ouders liggen zijn uitrusting, sporttas en een paar nieuwe voetbalschoenen al een tijdje klaar voor ingebruikname. Met een brede glimlach op het gezicht zegt hij het volgende: "Ik zou graag, net zoals vorig seizoen, heel veel plezier maken met mijn vrienden, een paar tornooien spelen en heel veel wedstrijden winnen!"


Volgens zijn trainer is de grootste kwaliteit van Léon dat hij er keer op keer in slaagt om de vrije man te vinden en aan te spelen. Niets kan Léon meer plezieren dan die beslissende assist te geven en zijn ploegmaats te kunnen laten scoren, het is een prachtige eigenschap die weinig voetballertjes op zijn leeftijd hebben. Het is een plezier om hem in de groep te hebben en hem te zien groeien als voetballer en als mens.


Elke voetballer heeft een droom en dat is voor Léon niet anders. Als trouwe supporter van Borrusia Dortmund zou hij maar wat graag onder het toeziend oog van 80.000 uitgelaten fans het shirt van de Duitse topclub aantrekken en een doelpunt vieren samen met de Gelbe Wand. Tijdens de zomervakantie hebben we een bezoek gebracht aan het Signal Iduna Park, het stadion van Dortmund. Ze hebben daar werkelijk alles tot zelfs een klein zwembad in de kleedkamer, het was fantastisch! Aldus Léon. Daarnaast droomt hij ervan om eens samen met een profvoetballer hand in hand mee het veld te mogen oplopen. Wanneer hem gevraagd werd wie dan wel zijn favoriete speler was verscheen er een brede glimlach op het gezicht van de 7-jarige: "Ruud Vormer van Club Brugge, zonder twijfel"


Voorlopig geniet Léon nog volop van de aandacht die hij in Jong Vijve krijgt: "Als de match ten einde is vind ik het heel leuk om handjes te geven aan alle supporters maar vooral aan mijn lieve opa die ook altijd komt kijken en zelden een wedstrijd mist, hij is zonder twijfel mijn grootste supporter!"