Jelle Van Reybrouck: de jongen met een onvoorwaardelijke liefde voor het voetbal.

Een oud vervallen doel met afbladderende verf op het aluminium, hangende netten en kromme piketten die soms wat gevaarlijk boven de grond uitsteken. Een ietwat scheefgetrokken kalklijn, het modderige doelgebied, een mix van verschillende soorten bladeren en een verloren gewaaide bal aan de zijlijn die zijn beste tijd heeft gehad. Veel mensen kunnen zich niet meteen iets voorstellen bij dit iconische beeld van het voetbal. Enkel voor diegene met een onvoorwaardelijke liefde voor het spelletje, die enthousiast worden bij het passeren van die grote groene weide, roept dit meteen vele herinneringen op.


De achtjarige Jelle Van Reybrouck uit Desselgem is zo iemand. Een jongen die met zijn enthousiasme geen blijf weet wanneer hij het naambord van zijn favoriete ploeg nog maar in de verte ziet blinken. "Van zodra onze kleine man kon stappen was hij steeds met een bal bezig, dat zit volgens mij in zijn genen." aldus Jelle zijn moeder, Kim. Het doet meteen met heimwee terug denken aan de uitspraak van oud-Braziliaans international Ronaldinho, die tussen 2003 en 2008 het mooie weer maakte bij Barcelona: "Met de bal aan de voet leerde ik alles in dit leven." De jongen die begon bij de U7 en zich verder ontwikkelde bij de U8, is nu bezig aan zijn derde seizoen in Vijfse loondienst. Hij geniet dan ook met volle teugen: "Ik geniet van elke minuut hier in Jong Vijve. Niets kan me meer plezieren dan samen met mijn vrienden een fantastische pot voetbal te spelen! Ik hoop me hier nog lang verder te kunnen ontwikkelen en heel veel wedstrijden te spelen."


Ook de oud-trainer van Jelle, Davy, haalt met plezier de loftrompet boven voor de kerel die er van droomt om ooit in het eerste elftal van Club Brugge te mogen aantreden: "Jelle is balvast, heeft de kwaliteit om een actie te maken op de vleugel en is genadeloos voor doel. Het was geweldig om te zien hoe hij die bal meermaals heerlijk weglegde in het hoekje." Omwille van een elleboogblessure heeft Jelle dit seizoen nog niet de speelminuten kunnen maken waar hij hij zelf op gehoopt had. Toch slaagde hij er in om in zijn eerste wedstrijd, in de thuiswedstrijd tegen Pittem, meteen trefzeker te zijn. Wat de toekomst voor Jelle ook mag brengen, we hopen alvast dat hij nooit zijn onvoorwaardelijke liefde voor het spel verliest en de vele jonge voetballertjes die na hem komen kan inspireren om zijn passie voor deze geweldige sport te delen.